E-commerce en E-fulfilment

E-commerce heeft de afgelopen jaren een explosieve groei doorgemaakt en is uitgegroeid tot een belangrijke pijler van de moderne handel. E-commerce verwijst naar de online verkoop van producten en diensten. E-fulfilment speelt een essentiële rol in het succes van e-commerce door te zorgen voor een efficiënte en betrouwbare afhandeling van bestellingen en eventuele retouren.

Koppelingen voor e-commerce en e-fulfilment

Voor onze klanten die actief zijn op het gebied van e-commerce heeft TransportMaster koppelingen ontwikkeld voor platforms zoals o.a.  WooCommerce, PrestaShop, Magento en Shopify. Met behulp van deze koppelingen worden de orders van uw webshop ingelezen en verwerkt in WMS WarehouseMaster waarna een uitslagorder en label worden aangemaakt. Ook retouren kunt u binnen het pakket afhandelen. Voor verkoopplatforms zoals Amazon en bol.com zijn eveneens koppelingen beschikbaar.

Voor e-fulfilmentdiensten heeft TransportMaster een koppeling gemaakt voor diverse verzendplatforms, waaronder Sendcloud. U kunt uw orders vanuit WMS WarehouseMaster direct doorsturen naar Sendcloud waardoor u gebruik kunt maken van een groot aantal pakketdiensten zoals DHL, FedEx, UPS, GLS, DPD, Deutsche Post, PostNL, Homerr, Budbee, Chronopost, Colissimo, Coreos, en nog heel veel anderen. Ook voor o.a. Sendy, MyParcel, ParcelPro, WebShipper, enz. biedt TransportMaster integratiemogelijkheden.

Na het plaatsen van een bestelling op internet zorgt e-fulfilment voor de verdere afhandeling. E-fulfilment omvat het volledige proces vanaf het moment dat een bestelling wordt geplaatst tot aan de levering van het product aan de klant. Dit omvat onder andere het ontvangen en verwerken van bestellingen, het beheren van voorraad, het verpakken van producten, het verzenden van bestellingen naar klanten en afhandelen van retouren. E-fulfilment is een complexe operatie die afhankelijk is van geavanceerde logistieke systemen en technologieën om ervoor te zorgen dat de juiste producten op tijd en in goede staat bij de klant aankomen. Het is een cruciaal aspect van e-commerce dat bijdraagt aan de tevredenheid van klanten en het succes van online bedrijven.