Referenties

Jan Bakker, Oldebroek:
goede transport management software heeft een duidelijke transportadministratie en ondersteunt de transportplanning
  van Caem Transporten, Waalwijk:
we kunnen nu met minder mensen meer werk verzetten
 
 
alernatief
 

 

 

     

Met TransportMaster optimaliseren en vereenvoudigen we onze processen

Transport Ommeren is een internationaal transportbedrijf dat al sinds 1981 actief is. Henri van den Heuvel, bedrijfsleider, omschrijft de werkzaamheden: “We hebben ons gespecialiseerd in het vervoeren van losgestorte goederen en dit doen wij met walkingfloor trailers. Hierbij richten we ons voornamelijk op het transporteren van tuinturf (potgrond), grondstoffen voor potgrond, verwerkte afvalverwerking (diermeel), diervoeder en gesorteerd recycling materiaal. Uiteraard kunnen we ook andere materialen vervoeren, mits dit niet in strijd is met geldende wet- en regelgeving en/of keurmerken waarvan wij in het bezit zijn.

Van oudsher zijn wij gespecialiseerd in transport van en naar Nederland, Frankrijk, Duitsland en België. Door de jaren heen hebben we zowel ons werkgebied, als onze diensten uitgebreid. Inmiddels bedienen we heel Europa.

Om alle vrachten in te plannen, gebruikt ons bedrijf inmiddels al meer dan tien jaar TransportMaster en wij zijn erg te spreken over de functionaliteit die het pakket biedt”, vervolgt Henri. “Een van de grootste voordelen van TransportMaster is het overzichtelijke planbord waarmee we gemakkelijk transporten kunnen plannen en organiseren. Bovendien biedt het pakket een koppeling met de boordcomputers, welke aanwezig zijn in de vrachtwagens, waardoor we onze chauffeurs real time kunnen volgen en direct kunnen beschikken over de vrachtdocumenten. Dit levert ons een behoorlijke tijdsbesparing op en komt de efficiency ten goede. TransportMaster biedt ons mogelijkheden onze processen te optimaliseren en te vereenvoudigen.

Onze ervaringen met de support van TransportMaster zijn over het algemeen positief te noemen. De medewerkers zijn vriendelijk en reageren snel op onze vragen en/of verzoeken.”

 

Prosino Logistics BV: een tevreden gebruiker van WMS WarehouseMaster

Prosino Logistics BV is de Nederlandse dochter van het Duitse Prosino GmbH in Stuttgart. In juli 2022 is Prosino Logistics in Spijkenisse gestart met de opslag van non-food producten in een warehouse van ongeveer 4.750 m2 en met 4 laadperrons. Ze slaan voornamelijk verpakkingsmaterialen op zoals HDPE en polyester zakken voor partijen als Kaufland en Peek & Cloppenburg, maar ook promotionele items voor automerken zoals Mercedes, Audi en Toyota.

Prosino Logistics is op zoek gegaan naar een warehouse management systeem voor hun voorraadbeheer en uitslagorders en kozen voor WarehouseMaster. Inmiddels gebruiken ze WarehouseMaster zo’n 10 maanden en Saskia Pennings, managing director bij Prosino Logistics, vat hun ervaringen samen: “Het werkt goed met WarehouseMaster. Het is overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Ik ben zeker tevreden. En bij vragen krijg ik goed en gelijk antwoord van de supportmedewerkers.”

 
       
  TransportMaster is de spil van onze dagelijkse werkzaamheden

Van Wieren Special in Emmeloord is in 1945 opgericht en vervoerde al snel bouwmaterialen en machines. Het bedrijf is inmiddels vele jaren gespecialiseerd in het vervoer en de distributie van exceptionele ladingen. Machines voor de wegenbouw, industrie en landbouw,  pijpleidingen, onderdelen voor windmolenparken en bijvoorbeeld enorme kranen. Van Wieren viert komend jaar zijn 75-jarig bestaan.

Gert Meijer is al in 1986 bij van Wieren gestart als chauffeur. Via de afdelingen planning en administratie, is hij tegenwoordig als KAM-coördinator medeverantwoordelijk voor kwaliteit, arbeidsomstandigheden en de zorg voor het milieu binnen het bedrijf. Daarnaast houdt hij zich bezig met de ICT. "TransportMaster is de spil van onze dagelijkse werkzaamheden" vertelt Gert. "We gebruiken het TMS sinds 2004 en kunnen niet zonder een pakket als TransportMaster. We doen er alles mee: zendingen, planning, financiële administratie, communicatie met onze chauffeurs via de boordcomputer, noem maar op." Gert is onlangs op de ICT & Logistiekbeurs op de stand van TransportMaster geweest en daar zijn wat plannen voor de toekomst besproken. "We zijn bijvoorbeeld bezig met digitale facturatie en willen nog wat verbeteringen aanbrengen in het scannen van de vrachtbrieven. Die worden door onze chauffeurs na het lossen gescand en komen direct op de juiste plek in TransportMaster. Er wordt over zulke plannen door TransportMaster goed meegedacht. De samenwerking is prima en er wordt altijd snel gereageerd. Kortom" zegt Gert, "er zijn altijd wel wat punten voor verbetering, maar we zijn tevreden over het pakket en we hopen dat het zoals nu blijft lopen. Bovendien denk ik na het zien van een korte demo van het nieuwe planbord, dat dat in de toekomst echt een zeer goede aanvulling kan zijn voor onze planning."

 
       
  Zonder TransportMaster zijn we hier doof, stom en blind

"TransportMaster is het hart van ons bedrijf", vertelt Peter Timmermans, manager ICT bij Van Straalen De Vries Transport uit Zwaagdijk. "We doen er onze handmatige en geautomatiseerde order entry in, we tariferen handmatig en geautomatiseerd en we plannen er in. Al die orders van onze verschillende bedrijven komen in 1 planadministratie en na verwerking, komen ze geautomatiseerd in de juiste financiële administratie terecht, waarna, ook geautomatiseerd, wordt gefactureerd. TransportMaster gaat naadloos over in AccountView en dat is echt iets anders dan koppelen met een financieel pakket, dat kan iedereen.

Dankzij hun visuele planbord hebben we de planning geoptimaliseerd en besparen we heel wat uren. We missen alleen nog een mogelijkheid voor de capaciteitsplanning, maar daar wordt aan gewerkt. Als dat er ook in zit, overstijgt TransportMaster alle pakketten in deze prijsklasse in de markt, want je kunt natuurlijk zo iets als SAP gaan gebruiken, maar dan heb je het wel over heel andere prijzen.

We hebben de afgelopen jaren een behoorlijk aantal bedrijven overgenomen en dan bekijk je natuurlijk het TMS dat die bedrijven gebruiken en vergelijkt dan met wat we hebben. Steeds opnieuw komen we tot de conclusie dat TransportMaster als beste TMS uit de bus komt voor ons. We zijn in de afgelopen jaren bijna verviervoudigd in omvang. We hebben nu 6 vestigingen, 440 wagens, 650 medewerkers, waarvan 26 planners en toch blijven we werken met TransportMaster. Er zit nu voldoende maatwerk in het TMS om alle verschillende soorten transport die wij hebben af te kunnen handelen. En dat zijn er nogal wat! De diversiteit is dus enorm. Er blijft natuurlijk altijd ruimte voor verbetering maar TransportMaster voldoet aan nagenoeg al onze eisen en loopt daarmee voor op andere TMS-pakketten."

 
       

Afvalinzameling volledig geautomatiseerd

De afgelopen tijd is er ontzettend veel werk verzet op het gebied van onze IT, vertelt  Kees Klijn, directeur van Transport Service Terschelling, afgekort TST. Wij zijn gespecialiseerd in het vervoer van en naar de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Het gaat om een grote diversiteit aan vervoersoorten: stukgoed en bulkgoederen, pallets, pakketten, bouwmaterialen, containers, al dan niet gekoeld, vakantiebagage, maar we doen ook particuliere verhuizingen en afvalinzameling.

Die afvalinzameling is bij ons de afgelopen tijd tot in detail geautomatiseerd. Voorheen moesten diverse systemen met elkaar communiceren, wat erg tijdrovend en foutgevoelig was. Tegenwoordig worden de gegevens van de weegbrug of uit de software van Welvaart Weegsystemen, waarmee onze vrachtwagens rijden, direct verwerkt in een standaardzending. Dat bespaart ons echt enorm veel tijd. Dankzij de standaard zendingen in TransportMaster, waarin alle gegevens zoals bijvoorbeeld afvalsoort en tarieven zijn vastgelegd, voeren we alleen nog een minimum aan gegevens in, waardoor er eigenlijk geen fouten meer gemaakt kunnen worden. En dat is best bijzonder. Daarna gaat er ook nog volautomatisch een factuur naar de klant, plus een melding naar het LMA (Landelijk Meldpunt Afvalstoffen).

De automatisering van onze afvalinzameling is uniek in Nederland. Het is echt een pareltje! Wij hebben dit kunnen realiseren dankzij de samenwerking tussen TST en TransportMaster. Gezamenlijk zijn wij tot dit prachtige resultaat gekomen. En dat scheelt ons 2 dagen werk per week.

 
       


Van Caem Transporten bv te Waalwijk is een logistieke dienstverlener die al meer dan 75 jaar zorgdraagt voor transport, opslag en distributie door de Benelux voor diverse bedrijven in Nederland en België.

Voorheen gebruikte Van Caem het pakket Exis, maar in 2011 zijn zij overgestapt op zowel TMS TransportMaster als WMS WarehouseMaster. "Het is niet alleen fijn werken met TransportMaster, we zijn ook tevreden over de service en hebben een prettig contact met alle medewerkers" aldus Jan van Boven, allrounder bij Van Caem.

"Na de overstap zijn we er op heel veel punten op vooruit gegaan. De grootste wens was echter om de order-entry en het facturatieproces verregaand te automatiseren." Jan van Boven vertelt verder: "Vroeger hadden we CMR's wel 5 keer in de hand, van het moment dat deze bij ons binnen kwamen tot aan het moment dat ze met de factuur naar de klant werden gestuurd. Factureren was een dagtaak. Nu meldt de klant een vracht aan, we zetten die in TransportMaster of deze wordt door de klant automatisch ingeschoten waarna er ook automatisch wordt gefactureerd! We factureren zelfs zo veel mogelijk elektronisch, dus die papieren zijn niet meer nodig. Per dag zijn we nu slechts 2 à 3 uurtjes bezig".

 
       


Dennis Holstein, projectmanager bij Vorex
: “Het maatwerk dat door TransportMaster.com voor ons wordt gemaakt is duidelijk een grote plus. Dat onze contactpersoon kennis heeft van de transportwereld is ook heel belangrijk. Hij luistert goed, kan goed met ons meedenken en geeft een duidelijk kostenplaatje af.”

 


"Door het jarenlange gebruik van TransportMaster is het product één van de onmisbare schakels geworden in onze onderneming" aldus Frans Cremers directeur/eigenaar van Cremers Coolcare. "Door de brede mogelijkheden, die door ons zijn bepaald en beschreven, kunnen wij zeer snel gegevens generen die we nodig hebben bij onze bedrijfsvoering. Zo staan we nooit voor verrassingen. Een unieke voor- en nacalculatie tool die direct inzicht geeft in het verloop van een rit. Alle data is mooi gestructureerd en direct beschikbaar voor de per module geautoriseerde gebruiker. Duidelijke verslagen met de broodnodige informatie die nodig is om te sturen in een organisatie.  Een zeer overzichtelijk planbord, met in één oogopslag de gewenste transporteenheid in beeld."

 

 

 

 
 
 
Klaas Hamstra, algemeen directeur van Bedrijfsfitness Nederland:
“Onze back office draait op AccountView in combinatie met maatwerk dat door TransportMaster.com is geleverd. Bij het steeds verder door ontwikkelen van onze back office is communicatie met onze leverancier van groot belang. Voorheen liet die wel eens te wensen over, maar tegenwoordig verloopt dat prima. Een vaste medewerker van TransportMaster.com zit hier nu tweewekelijks op locatie. Hierdoor worden deadlines beter gehaald en kunnen we samen beter schakelen en aanpassingen doorvoeren.”