Cremers Transport

Meer werk doen met evenveel mensen

Cremers Transport uit Tegelen verzorgt transporten door heel Europa met eigen chauffeurs en met eigen materieel, inclusief boordcomputers en certificaten van TÜV Nord. Daarnaast biedt men geconditioneerd vervoer via Cremers Coolcare. Het bedrijf beschikt over het keurmerk van Transport en Logistiek Nederland en de HACCP-certificering.

Van Excel naar excelleren

Vroeger maakte Cremers gebruik van Microsoft Excel. Maar de plannings- en administratiesystemen konden de groei van het bedrijf niet bijhouden. Frans Cremers, de directeur, weet het nog goed. "De ene maakte de orders aan in Excel, een ander plande de ritten in Excel en een derde factureerde in Excel. Bovendien moest ook de financiële administratie nog worden bijgewerkt in een DOS-pakket. Alle gegevens werden drie of vier keer ingevoerd. Zonde van de tijd."

Minder fouten, meer inzicht

Gegevens dubbel invoeren is niet alleen meer werk, de kans op fouten is ook veel groter. Er werd regelmatig wat vergeten. Cremers: "Het was ook lastig om dingen op te zoeken, omdat alles over vier systemen was verspreid. We hadden bijvoorbeeld geen overzicht van beschikbaar materieel. Ook archivering en dergelijke was niet goed geregeld."

Groei via automatisering

Frans Cremers wilde groeien en met zo min mogelijk mensen zoveel mogelijk werk verzetten. "Dat kon alleen door grondige en structurele automatisering van de administratie. Met hulp van een intermediair van Transport en Logistiek Nederland, TLN Consultancy, hebben we verschillende transportmanagementsystemen (TMS) uitvoerig bekeken en vergeleken. Uiteindelijk bleek TransportMaster het best bij ons te passen."

Integrale financiële en transportadministratie

Met TransportMaster hoefde alles nog maar één keer te worden ingevoerd. Cremers: "De transportadministratie en de financiële administratie zijn geïntegreerd. Dat was voor ons doorslaggevend."

"De kans op fouten is nu minimaal en we kunnen alles op één plaats terugvinden. Bovendien hebben we nu een dynamisch planbord en een perfect overzicht van het beschikbare materieel. Verder kan ik er alle managementinformatie uit halen die ik nodig heb."

Meer wagens, minder overhead

Ook de andere doelstelling is gehaald. Een enthousiaste Cremers: "We hebben nu hetzelfde aantal mensen, maar twee keer zoveel auto's! Ons wagenpark is dus verdubbeld, terwijl de overheadkosten gelijk zijn gebleven. Dat is precies wat we wilden. En met TransportMaster kunnen we probleemloos verder groeien."

Hub-locatie

Cremers ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet. Het bedrijf profiteert optimaal van de tunnels in de A73. Het is een ideale hub-locatie om Duitsland, Zwitserland en een groot gedeelte van Frankrijk binnen de diensttijd van één chauffeur te kunnen beleveren. Met de A74 op een steenworp afstand van de vestiging, is het een logistiek knooppunt tussen Schiphol, het Westland, de Rotterdamse en de Antwerpse haven aan de ene kant en het Duitse achterland, Midden- en Zuid-Europa en het zeer sterk opkomend Oost-Europa aan de andere kant.